tirsdag 17. mars 2009

Kort rapport fra AKEDAGEN:

Været vi våknet til søndag 8. mars 2009 var ikke drømmeværet for noen som helst slags uteaktivitet, spesielt ikke med små barn, men man tok en kjapp og forsøk på sportslig avgjørelse om at ”det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” og lot det stå til. Det ville jo være for dumt å la litt vind og snø ødelegge for en tur ut i frisk luft, og siden kvikksølvet viste rundt null, var det jo ikke kaldt. Vi bor tross alt i Norge, og her er det vinter.

Men det skulle raskt vise seg at ikke så altfor mange tenkte slik denne søndagen. Det tikket inn ei enkelt melding med forespørsel om akedagen var avlyst eller ikke, og avsenderen av denne var også det eneste medlemmet utenom styret som trosset været og pakket med grill og kake og dro barna (og ei svigerinne med barn) med opp til Gåsbu.

Brøytebilene fant ikke veien så langt opp som til Gåsbu denne dagen, og det var det heller ikke så altfor mange andre som gjorde. Det var noe aktivitet i den kjempefine akebakken med flere muligheter hva angikk bratthet og hopp, og vi tumlet også borti et tidligere medlem, så i alt kunne vi telle tre tvillingpar der denne dagen. Om der var flere, så vi iallfall ikke dem – og ikke dem oss heller, regner vi med, siden de i så fall ikke tok kontakt der vi maket oss til som best vi kunne med underlag, griller, termoser og akeutstyr under noen graner i bunnen av bakken.

De største barna gjorde seg noen turer nedover bakken, men for de minste som satt stroppet fast i hvert sitt akebrett og ble servert halvfryste brødskiver og altfor fort kjølnende Nan, ble det i overkant nok å være et par små timer på Gåsbu. Vi fikk likevel spist et par grillede pølser, drukket litt varmt og nytt et kakestykke før undertegnede måtte se seg slått av værgudene og vende nesa hjemover med familien. Bitten med stort og smått ble ei stund til, og vi kan ikke annet enn takke henne for sportslig innstilling ved å møte opp :-)

- Linda

Ingen kommentarer: